Sony gör konkurrent till Chromecast – NSZ-GU1

sony-nsz-gu1-fcc

Sony planerar att släppa en konkurrent till Chromecast och den liknande produkten finns just nu hos FCC för beskådning. Modellnamnet är än så länge NSZ-GU1 och hårdvaran som listas är bland annat en Marvell DE3108 SoC, 1 GB internminne och 8 GB lagringsutrymme.

NSZ-GU1 har även HDMI-passthrough och IR-stöd, men det verkar som att HDMI-anslutningen är begränsad till bara 720p – vilket givetvis vore riktigt dåligt med tanke på hur vanligt det är med material i 1080p. För strömanslutning används en tv:s befintliga USB-kontakt.

Det är ännu okänt vilken funktionalitet vi har att vänta oss, men räkna åtminstone med grundstöd för strömmande video i 720p, något annat vore väldigt oväntat. Nu återstår att se om Sony vill göra en offentlig visning under IFA-mässan i Berlin under nästa vecka.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.