Nexus 5 tillverkas av LG – får Snapdragon 800 & Android 4.4 ”KitKat”

google-nexus5-lackt-video

Nexus 5 har skickats in till amerikanska FCC och nu har vi äntligen fått de första specifikationerna. Den efterlängtade uppgraderingen till Nexus-serien får en snabb Qualcomm Snapdragon 800-processor, 5-tumsskärm, WiFi 802.11ac, 4G/LTE och Android 4.4 ”KitKat”.

Det här är riktigt upplyftande nyheter då många hoppas på den rejäla uppgradering som Nexus 5 nu ser ut att få. Trevligt nog verkar det också som att LG åter igen tar på sig rollen som tillverkare och vi vet ju alla hur bra det gick med utmärkta Nexus 4. Rätt prislapp kan ge konkurrenterna hicka.

Nyligen presenterade Android 4.4 ”KitKat” kommer förinstallerad vilket givetvis är tacksamt även det. Nexus-serien får uppdateringar till Android snabbare än de flesta andra telefonmodellerna på marknaden, men med senaste Android 4.4 finns sen bara Android 5.0 att vänta på.

Måtten som anges för Nexus 5 är 131.91 millimeter på längden och 68.2 millimeter på bredden. Trots att man har valt en större skärm så betyder det att Nexus 5 blir marginellt mindre än befintliga Nexus 4, något vi kan tacka utvecklarna på Google och LG för. Modellen listas hos FCC som ”D820”.

Via techspot.com.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.