Games for Windows läggs ner den 22 augusti

games-for-windows-logo

Games for Windows läggs till graven tillsammans med det omtalade betalsystemet Microsoft Points. Det skriver Redmond-företaget i ett officiellt meddelande som även bekräftade datumet som gäller – nämligen den 22 augusti. Nyheten är egentligen ingen nyhet som så då Microsoft först berättade om nedstängningen under E3.

Anledningen till att de nu stänger ner Games for Windows på Xbox.com är för att modernisera med ett mer praktiskt system där man betalar med riktigt pengar, jämfört med idag då man måste köpa Microsoft Points och sedan betala med dessa. Det hela är ett av många steg i förberedelserna inför lanseringen av Xbox One.

En annan ändring som är på gång är att Xbox Live Gold Family Packs kommer att försvinna den 27 augusti, alltså något senare än Games for Windows och Microsoft Points. Gällande köp av spel så har Microsoft begränsat Xbox.com för att möta ändringarna men förtydligar att alla köpta spel fortfarande kan laddas ned.

På konsolsidan blir den största förändringen att alla Microsoft Points automatiskt omvandlas till en motsvarande summa i riktiga valutor. Om man inte har en konsol utan bara PC så blir samtliga poäng verkningslösa efter den 22 augusti, så passa på och spendera dem för efter det datumet är det i princip kört.

En intressant notering i sammanhanget är att anställningen av Jason Holtman, en nyckelperson i arbetet bakom Steam-plattformen från Valve, börjar ungefär samtidigt som ändringarna träder i kraft. Det är webbsajten TechSpot som rapportera om den nyheten, men om det hela är en ren slump eller inte är okänt.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.