CAPSLOCK – så stänger du av tangenten i Mac OS X

systeminstallningar-capslock

 

Den som tycker att CAPSLOCK är en ytterst irriterande tangent kan med fördel stänga av den hur enkelt som helst i Mac OS X. Allt man behöver göra är att gå till Systeminställningar > Tangentbord > Specialtangenter…

Väl där kan man, som på bilden ovan, gå till alternativet för Skiftlåstangent och ställa värdet till Ingen åtgärd. På så vis reagerar tangenten inte överhuvudtaget när den används och man slipper risken för att sprida stora bokstäver av misstag.

Notera att det även är möjligt att ställa in tangenten som Kontroll, Alternativ och Kommando om man skulle vilja göra det istället. För den som undrar så är det CTRL, ALT och CMD på tangentbordet. Snabbt och enkelt, eller hur?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.