Apple köper upp tv-tjänsten Matcha

matcha-logo

Apple har köpt tv-tjänsten Matcha för en okänd summa pengar och detta är anledningen till varför att den lades ned tidigare i år. Uppgifterna är direkt från en talesperson på Apple som har intervjuats av Allthingsd, men den ryktade köpsumman på upp till 1,5 miljoner dollar vill personen i fråga inte bekräfta.

Med tekniken bakom Matcha ska Apple kunna förbättra visningen av film och serier till användarna som är mer relevanta än tidigare. Givetvis har ryktena om uppköpet handlat en hel del om att Apple kan tänkas implementera tekniken i en kommande tv-apparat, men det lär vi inte få se resultatet av på långt när.

Matcha har innan nedläggningen fungerat som en central plats för de som vill hitta filmer och serier från andra tjänster som Netflix, Hulu och Itunes. I maj bara försvann allt så när som på ett litet meddelande att tjänsten lagts ner och all personlig data tagits bort från servrarna. En lika tragisk nedläggning som exempelvis hyllade e-postklienten Sparrow, köpt av Google.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.